Echipa

Dr. Mihaela Gutu-Robu

Dr. Mihaela Gutu-Robu

Medic specialist Pediatrie

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila" în București. În urmă cu aproape 5 ani am început să practic pediatria ca medic rezident în Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Grigore Alexandrescu". De atunci micuții pacienți mi-au confirmat de fiecare dată că sunt luptători și nu își pierd uimirea și curiozitatea, indiferent de boala pe care o au.

Practic pediatria cu pasiune, curiozitate și perseverență, lucrând în permanență la îmbunătățirea empatiei și comunicării cu părinții. Interesul meu profesional acoperă în mare parte pediatria generală. Somnologia pediatrică și oncologia pediatrică, sunt două domenii medicale dragi pentru mine, în care m-am implicat în timpul rezidențiatului și care au avut rol majoritar în dezvoltarea mea ca viitor medic. Consider că rolul pediatrului nu se limitează numai la prescrierea unui tratament, ci și în a fi un suport pentru copii și părinți. De aceea am creat proiectul Busola Pediatrică, alături de colegele mele. Recent am aprofundat domeniul legat de siguranța auto a copiilor și m-am implicat ca voluntar în activități educative pentru a crește gradul de conștientizare despre acest subiect atât în rândul părinților, cât și în lumea medicală. Am efectuat ore de practică și teorie pentru instalarea corectă a scaunului auto în cadrul Fundației Siguranță Auto Copii, am ținut prezentări orale pentru părinți la diferite evenimente organizate de Siguranță Auto copii, Baby Boom Show, Asociația Moașelor Independente și am susținut prezentări orale în cadrul unor evenimente științifice. Pentru a-mi consolida cunoștințele, am obținut certificarea internațională în siguranța auto a copiilor (car seat advisor) și am efectuat suplimentar un curs legat de siguranța auto a copiilor cu dizabilități.

După ce am devenit mamă, fiica mea mi-a demonstrat zi de zi că tratatul de pediatrie nu se aplică la mâncare, achiziții sau alte aspecte ale vieții de zi cu zi. Deoarece m-am confruntat cu depresia postnatală, mult timp mi-a fost greu să o văd prin ochii mamei și nu al pediatrului. Din fericire, prin sprijinul familiei și al colegilor, am început să înțeleg cât de important e să fiu mamă pentru ea. De aceea cred, metaforic vorbind, că busola este chiar ea. Ca mamă a ei, trebuie să învăț să o citesc și să mă orientez după ea pentru a deveni sprijinul de care ea are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Am început acest proiect cu mult entuziasm și drag, alături de colegele mele, cu care colaborez de ceva vreme, pentru a veni în sprijiul părinților. Experiența medicală acumulată și doctorii pe care îi am ca mentori m-au învățat că lucrurile bune se fac în echipă și îmi doresc să demonstrez că există comunicare între specialități și în generația mea.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dimensiune fișier: 143KB
Pentru a vizualiza documente de tip PDF trebuie să aveți instalat un cititor de fișiere PDF precum Adobe Acrobat Reader sau alte programe similare.
Dr. Mãdãlina Cristache

Dr. Mãdãlina Cristache

Medic specialist Pediatrie
Consultant în lactație IBCLC

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila" în București. Sunt medic rezident pediatru și îmi desfășor rezidențiatul în Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Grigore Alexandrescu". De asemenea, sunt și consultant în alăptare - certificat IBCLC - și mamă a doi copii minunați de la care învăț câte ceva nou în fiecare zi. În facultate am descoperit pasiunea pentru pediatrie și am știut că vreau să lucrez cu copiii. Pot spune că al doilea job, cel de mamă, a venit perfect în completarea meseriei pe care o practic și m-am putut transpune de nenumărate ori în locul părinților speriați, care veneau la spital cu copiii bolnavi, lucru care m-a ajutat să stabilesc un canal de comunicare cu ei, bazat pe răbdare și empatie.

M-am alăturat acestui proiect pentru că știu cât de important este ca informațiile de calitate să fie la un click distanță. Acesta este motivul pentru care încerc să "traduc" în "limba părinților" informațiile medicale de actualitate, deoarece prevenția pleacă în primul rând de la informare.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dr. Cristiana Nastac

Dr. Cristiana Nastac

Medic specialist Pediatrie

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila" în București și am fost medic rezident pediatru în Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Grigore Alexandrescu". În prezent sunt medic specialist pediatru și de curând mamă a unei mici căpcăune ce ne întregește familia. Ea ne obligă să găsim mereu soluții ingenioase pentru existența de zi cu zi.

Ştiam de la bun început ce îmi doresc. Dragostea pentru copii m-a îndemnat să urmez facultatea de medicină pentru a practica pediatria. Mă fascinează patologia infecțioasă, prevenția și vaccinologia. M-am alăturat proiectului deoarece consider necesar să ofer părintelui informații corecte și din surse sigure.

Membru ESPID (European Society for Paediatric Infectious Disease) din 2019. Am avut ocazia să lucrez ca subinvestigator în studii clinice fază III de vaccinologie.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dr. Alina Turenschi

Dr. Alina Turenschi

Medic specialist Pediatrie

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila" în București și am fost medic rezident pediatru în Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Grigore Alexandrescu". În prezent sunt medic specialist pediatru. Încă din copilarie, medicina a fost meseria pe care mi-am dorit să o practic, iar pentru îndeplinirea visului meu am investit mult timp. Ulterior, pediatria a fost completarea de care aveam nevoie, o alegere cu sufletul. Zâmbetul și bucuria unui copil care pășește încrezător prin viață este recompensa la finalul unei zile pline.

Consider prevenția una din cele mai la îndemână metode de a rămâne sănătoși. Educația familiei chiar dinainte de a concepe, în sarcină, iar cu precădere după naștere, este baza unei dezvoltări armonioase. În zilele noastre vorbim de o echipă multidisciplinară care să lucreze împreună în același scop.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dimensiune fișier: 172KB
Pentru a vizualiza documente de tip PDF trebuie să aveți instalat un cititor de fișiere PDF precum Adobe Acrobat Reader sau alte programe similare.
Dr. Ana Maria Pantilimon

Dr. Ana Maria Pantilimon

Medic specialist Pediatrie

Medici parteneri ai echipei:

Dr. Georgiana Murariu

Dr. Georgiana Murariu

Medic specialist Psihiatrie Pediatrică

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila" în București și mi-am desfășurat rezidențiatul în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia". În prezent lucrez la Centre Hospitalier de Mouscron în Belgia. Din 2018 sunt medic specialist psihiatru pentru copii și adolescenți.

Dorința mea a fost întotdeauna să lucrez cu și pentru copii. Am găsit mereu bucurie și încântare în preajma copiilor sau adolescenților, încercând să le înțeleg dificultățile, nevoile și dorințele și să încerc să îi ghidez să găsim soluții împreună.

Pentru a-mi aprofunda cunoștințele despre creier si neuroanatomie, am urmat Masterul in Neurobiologie din cadrul Universității Bucuresti (2016). De asemenea, am urmat formarea in Psihoterapie de cuplu si familie (sustinuta de AMPP – Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie) pentru a înțelege și îmbunatați sistemul de suport din jurul unui copil – familia.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dr. Teresa Petre

Dr. Teresa Petre

Medic rezident Dermato-Venerologie

Sunt medic rezident de Dermato-Venerologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Elias, masterand la Dermatofarmacie și Cosmetologie în cadrul U.M.F. Tg. Mures. Am absolvit Facultatea de Medicină în cadrul U.M.F. "Carol Davila" în anul 2015. Sunt membru în multiple organizații de profil:

  • European Academy Dermatology and Venereology
  • International Dermoscopy Society
  • Asociația Română de Dermatologie
  • Societatea Română de Dermatologie
  • Aesthetic Multispecialty Society

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dr. Maria Stratan

Dr. Maria Stratan

Medic specialist Geneticã Medicalã

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" în Chișinău. În prezent sunt medic specialist de Genetică Medicală la Cytogenomic Medical Laboratory și membru al ESHG și SRGM.

Aria de interes medical este consilierea genetică preconcepțional, prenatal, preimplantațional și genetică reproductivă. Sunt aici pentru a te ajuta să înțelegi ADN-ul tău și al familiei tale.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dr. Bianca Schifirnet

Dr. Bianca Schifirnet

Medic rezident Ortopedie-Pediatricã

Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității "Łucian Blaga" din Sibiu. În prezent lucrez ca medic rezident la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, în cadrul specializării de Ortopedie-Pediatrică. Pregătirea mea a început în anul 2018, in prezent bifând 5 ani din cei 6 de pregătire.

Am considerat mereu că pasiunea pentru știință, empatia și iubirea față de copii, fac un medic capabil de reușită în această specializare.

Nu am de declarat un conflict de interese.

Dezvoltare web:

Gabriel Guțu-Robu, Ph. D.

Gabriel Gutu-Robu, Ph. D.

Am absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București. Tot acolo am urmat un program de masterat și un doctorat în Calculatoare. Programez cu pasiune aplicații și site-uri web de mai bine de 14 ani. Sunt dezvoltator software seniorPredau cursuri de dezvoltare software ca lector în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București și în cadrul unor academii private în regim fizic sau online.

Susțin inter-disciplinaritatea, motiv pentru care lucrez cu plăcere la dezvoltarea și întreținerea website-ului Busola Pediatrică. Consider că este necesar ca informația medicală să fie accesibilă și furnizată într-un mod plăcut, mai ales atunci când vorbim de creșterea și dezvoltarea copiilor.

Nu am de declarat un conflict de interese.