Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” în București. În urmă cu aproape 5 ani am început să practic pediatria ca medic rezident în Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu”. De atunci micuții pacienți mi-au confirmat de fiecare dată că sunt luptători și nu își pierd uimirea și curiozitatea, indiferent de boala pe care o au.

Practic pediatria cu pasiune, curiozitate și perseverență, lucrând în permanență la îmbunătățirea empatiei și comunicării cu părinții. Interesul meu profesional acoperă în mare parte pediatria generală. Somnologia pediatrică și oncologia pediatrică, sunt două domenii medicale dragi pentru mine, în care m-am implicat în timpul rezidențiatului și care au avut rol majoritar în dezvoltarea mea ca viitor medic. Consider că rolul pediatrului nu se limitează numai la prescrierea unui tratament, ci și în a fi un suport pentru copii și părinți. De aceea am creat proiectul Busola Pediatrică, alături de colegele mele. Recent am aprofundat domeniul legat de siguranța auto a copiilor și m-am implicat ca voluntar în activități educative pentru a crește gradul de conștientizare despre acest subiect atât în rândul părinților, cât și în lumea medicală. Am efectuat ore de practică și teorie pentru instalarea corectă a scaunului auto în cadrul Fundației Siguranță Auto Copii, am ținut prezentări orale pentru părinți la diferite evenimente organizate de Siguranță Auto copii, Baby Boom Show, Asociația Moașelor Independente și am susținut prezentări orale în cadrul unor evenimente științifice. Pentru a-mi consolida cunoștințele, am obținut certificarea internațională în siguranța auto a copiilor (car seat advisor) și am efectuat suplimentar un curs legat de siguranța auto a copiilor cu dizabilități.

După ce am devenit mamă, fiica mea mi-a demonstrat zi de zi că tratatul de pediatrie nu se aplică la mâncare, achiziții sau alte aspecte ale vieții de zi cu zi. Deoarece m-am confruntat cu depresia postnatală, mult timp mi-a fost greu să o văd prin ochii mamei și nu al pediatrului. Din fericire, prin sprijinul familiei și al colegilor, am început să înțeleg cât de important e să fiu mamă pentru ea. De aceea cred, metaforic vorbind, că busola este chiar ea. Ca mamă a ei, trebuie să învăț să o citesc și să mă orientez după ea pentru a deveni sprijinul de care ea are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Am început acest proiect cu mult entuziasm și drag, alături de colegele mele, cu care colaborez de ceva vreme, pentru a veni în sprijiul părinților. Experiența medicală acumulată și doctorii pe care îi am ca mentori m-au învățat că lucrurile bune se fac în echipă și îmi doresc să demonstrez că există comunicare între specialități și în generația mea.

Nu am de declarat un conflict de interese.